Exposició col·lectiva

Fruit. Art Contemporani de la Diputació de Castelló II i III

22 juny 16 setembre

Fruit és el resultat de les d’adquisicions d’art contemporani de la Diputació de Castelló dels anys 2022 i 2023. Un conjunt de deu obres que es sumen a les deu ja adquirides en la primera fase i que han fet possible que eixa rel inciàtica haja esdevingut en fruit.

Posar en valor el teixit artístic i creatiu de la província de Castelló ha estat una necessitat latent. Entre les línies de treball encetades per l’àrea de Cultura s'ha enfortit l’impuls a la Col·lecció d’Art Contemporani de la Diputació de Castelló per a que aquesta revitalitzés el mercat artístic i participés activament de la difusió del nostre patrimoni cultural més recent.

 Fomentar la capacitat de l’art contemporani i les persones que el creen esdevé una necessitat política i social per a agitar consciències en una ciutadania cada cop més coneixedora del passat, més crítica amb el present i compromesa amb el futur.

Aquestes noves obres d’artistes castellonenques i castellonencs mostren com el batec creatiu del nostre territori segueix viu i creixent amb pas ferm i decidit. El conjunt abasta la pintura, l’escultura, l’audiovisual i la instal·lació, una diversitat de disciplines i perspectives generacionals a l’hora de replantejar els fonaments dels registres artístics, així com analitzar la contemporaneïtat social, política i cultural.