Manifest

"ReViu Les Aules" pretén repensar, reactivar i redescobrir l'Espai Cultural Obert Les Aules amb una aposta decidida per l'art contemporani, reflex immediat de l'heterogeneïtat de formes i llenguatges que conformen el present creatiu castellonenc. El projecte atorga importància a les pràctiques col·laboratives amb els agents culturals de la ciutat i la província, tant públics com privats, per fer valdre l'ECO Les Aules com un lloc de significació per a la creació i la transmissió de cultura, art i pensament. I, amb tot, fer pròpia la premissa d'oferir una cultura accessible, de qualitat i integradora. Segura per al públic i compromesa amb qui la fa possible, més si cal, en la vigent crisi global.

El projecte ‘ReViu' concep Les Aules com un espai de creació i exhibició artística que reivindica els llenguatges i els processos creatius emergents. Es reclama la seua validesa com a agents generadors de discursos d'allò més suggestius pel que fa a l'incentiu del pensament crític i la integració social. En aquest primer any de gestió, la disciplina del disseny i la il·lustració, en la seua diversitat, constituiran els eixos transversals de la programació. Juntament amb les manifestacions i projectes per la memòria històrica que aprofundesquen en el coneixement dels processos de construcció d'imaginaris col·lectius i individuals.

La primera de les raons de ser de "ReViu Les Aules" és la visibilització de les dones creadores, gestores i pensadores. És objectiu fonamental garantir la presència real de les dones en tots els àmbits en què es manifesta la cultura i així formar part dels agents que fan possible una societat més justa, més igualitària i, a la vegada, més sostenible. També té el compromís de fomentar trajectes fluids amb l'entorn més immediat de l'espai. Així com atendre les necessitats del públic i dels i de les creadores del present oferint Les Aules com a espai obert i de participació des d'on establir diàlegs, agitar consciències i generar pensament crític. Fer atenció al teixit creatiu i expositiu ja existent a la ciutat i la província de Castelló per a actuar des de la complementarietat amb la resta d'agents participants. I és que el propòsit és fer de l'ECO Les Aules un lloc recorrent dins els itineraris culturals, d'oci i de turisme. En eixa voluntat d'apropament es concep el servei de didàctica, basat en la funció bàsica de mediació recolzada en els suports digitals fent partícip el públic especialitzat i el general.

D'altra banda l'equip "ReViu Les Aules" presenta'EncapsulArt. Art contemporani de la província de Castelló', producció pròpia guanyadora en la Convocatòria Cultura Online CMCVaCasa del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana 2020. ‘EncapsulArt' fica el focus sobre l'escena artística contemporània de la província de Castelló. Atès que hi ha trajectòries consolidades, d'altres que just emergeixen. Artistes mediàtics, d'altres introspectius... I, davant l'heterogeneïtat de perfils, sorgeix la necessitat per saber-ne més sobre elles i ells, localitzar-los més enllà dels seus perfils a xarxes socials, si és que hi són, i trobar recursos actualitzats i fiables. Pel que ‘EncapsulArt', en el format de curts audiovisuals, presenta als i a les artistes que narren en primera persona motivacions, reflexions i anàlisis amb l'objectiu de construir una hemeroteca amb aquelles persones artistes que fan possible la cultura al territori castellonenc.

En definitiva "ReViu Les Aules" pretén fer d'aquest un lloc de trobada, receptiu i obert, on l'anar del públic es creue amb el venir dels artistes.