Exposició

Des de l'Amor

3 febrer 12 març

La idea clau que planteja la mostra, ‘des de l’amor’, remet immediatament al concepte de l’amor romàntic, tant enganxat a la consciència col·lectiva i que subjau a la Violència de Gènere. És, de fet, el suport moral que molts dels agressors afirmen tindre. És la tergiversació de l'amor, eixe sentiment positiu, de pau, d'estima, de voluntat de convivència amb la persona volguda el que motiva, a partir d’una interpretació errònia, la violència més cruel i estesa en les diferents societats d’arreu del món i a través de la història: la Violència contra les Dones.

Des de l’Amor s’exposa per primera vegada a l’ECO Les Aules, la seua distribució busca crear un impacte visual en els i les visitants.

La mostra Des de l’Amor està formada per un conjunt de pintures i instal·lacions de forta càrrega simbòlica a través de les que l’artista s’endinsa en aquelles idees que fonamenten la Violència de Gènere. Més enllà de creure que és la nostra ment qui determina aspectes significatius i dota de valor els elements que ens envolten, l’artista posa en qüestió les bases socials que han creat la diferenciació necessària per a estipular estructures de poder que comporten aquest tipus específic de violència.

 

Ana Beltrán Porcar

L'Alcora, 1986

És una artista multidisciplinària. Centrada en el mitjà pictòric, actualment desenvolupa propostes interdisciplinàries basades en la performance i la instal·lació.

Veure més