Exposició

'Un acto de amor'

2 maig 17 setembre

Un acto de amor és un assaig fotogràfic que tracta sobre l'Amor a través d'objectes reals pertanyents a persones afusellades en la Paredassa d'Espanya (Paterna) en els anys 1940 durant la repressió franquista a València.

Un treball de recerca durant anys, a la recerca de les poques persones vives que encara guarden aquestes relíquies.

De la mateixa manera que els alquimistes buscaven transformar el plom en or, Pablo Chacón rescata l'efímer i imperfecte per a convertir-ho en símbol. I els símbols són eterns, en paraules de Rafa Honrubia.


Conta la història de Leoncio Badia Navarro que, jugant-se la seua pròpia vida, recollia objectes de les persones hores després de ser assassinades per a donar-li-les als familiars que acudien al cementeri després de la notícia dels afusellaments.

Històries personals, demostracions d'amor, cartes de comiat, objectes materials que evoquen la personalitat d'una víctima, botelles amb missatge… Darrere de cada objecte fotografiat hi ha una història i un context.

Pablo Chacón

València, 1976

Va estudiar Enginyeria en la Universitat Politècnica de València. Aborda la realitat com a fotògraf des d'una òptica social i registral. Realitza els seus projectes amb curiositat forense i amb l'afany de comprendre, més enllà del document, el poder metafòric i representatiu d'una imatge.Desenvolupa la seua activitat professional com a fotògraf de reportatge i com a professor en distintes escol...

Veure més