Presentació

Ultrasons 2021

1 octubre 19:00 h

ULTRASONS. Músiques en vibració és una iniciativa cultural que naix a l’Alcora a 2009, amb uns objectius molt clars: diversitat estilística, promoció de noves propostes i impuls cultural de l'entorn. El cicle aposta per un model cultural diferent, per estètica i per ètica, de proximitat, cuidant artistes, públic i entorn. Cada edició ofereix una programació eclèctica, responsable i sostenible, treballant des de la perifèria amb visió crítica i consciència cultural.

Un cicle caracteritzat per les vibracions de la diversitat, la promoció de noves propostes i joves valors, i l’impuls cultural de l’entorn.

Els concerts, amb formacions locals, nacionals o internacionals són un punt clau de la dinamització, però la programació del cicle també integra elements que generen espais de formació, debat, reconeixement, suport a la creació, cooperació... i parlen d'ULTRASONS com ecosistema cultural. Tot un puzzle que manifesta els avantatges d’una metodologia de treball pròpia: primeres oportunitats, estrenes, heterogeneïtat artística, participació demogràficament equilibrada,... Per tot, ULTRASONS vol ser l’altaveu de la heterogeneïtat i el punt d’encontre on descobrir noves formes d'explicar històries.

Gahs és el projecte en solitari de José Gas, artista independent, resident en Nules, Castelló, amb una llarga trajectòria com a músic a diferents bandes i projectes (gahs&rocio, Sutja, Ultimabala, Debigote, Pleasant Dreams, Dramadelavida, Malparlat...), compositor de música per a dansa (Krhoma, 10 en peu i Volat, de A Tempo Dansa) i teatre (Trilogía de la ausencia, de Paz Palau), productor musical (Blhau, amb Alfons P. Darás 'El Blüe' i Guerrero, de Pepa Cases) i dibuixant.

El projecte s'inicia amb '1', àlbum autoeditat de caràcter experimental que es va mostrar en directe en format banda. E.ngle és el seu darrer treball, tercer d'una sèrie de gravacions espontànies que transiten el pop i el ambient amb una sonoritat electrònica, i on la imatge pren protagonisme a través dels seus propis dibuixos abstractes realitzats amb bolígraf.