Exposició

Memòria de l'enginy femení

30 setembre 11:30 h 7 novembre 00:00 h

Memòria de l’enginy femení està configurada amb peces de Delia Díaz en col·laboració amb el grup d’investigació Transiciones sostenibles desde el ámbito del diseño, així com amb el Màster especialitzat en gravat i serigrafia de l’EASD Castelló.

La llibertat d’investigació del treball de Delia Díaz Padilla, aconsegueix en la seua col·lecció de dones, un punt eloqüent, que expressa la seua intenció d’armar xarxes de genealogies femenines que han sigut injustament esborrades de la història pel patriarcat, i de recuperar dones contemporànies el talent i el vigor de les quals passen a vegades desapercebuts.

Delia Díaz, mitjançant la seua obra, ens apropa a un compendi experiencial de l’enginy femení, de vides que continuen respirant i sent viscudes, ja que els seus respectius actes romanen enriquint el nostre context i edificant un món més civilitzat. A més a més, ho aborda amb tota la intenció, des d’un llenguatge propi, de tarannà expressiu, capaç d’aprofitar la totalitat de les dimensions sensitives derivades de la necessària relació entre el pigment i el suport.

El material ceràmic policromat, en el seu doble paper –com a base i element narratiu– confereix un caràcter longeu i, a la vegada, atorga una certa seguretat davant la possible alteració cromàtica que pogués imposar el pas del temps. L’autora materialitza la seua producció artística responent a la necessitat de perdurabilitat, de prolongació temporal i vivencial, de subsistència; perquè, en últim terme, en major o menor mesura, ens podem reconéixer en tots els rostres.

 

 

Delia Díaz

Santa Cruz de Tenerife

Ceramista i docent a l'Escola Superior d'Art i Disseny de Castelló de la Plana.

Veure més