Concert

Los Sara Fontán

20 maig 20:00 h

SONS és un cicle de músiques independents promogut per l'associació cultural de Castelló Septiembre Recuerdos. Va començar la seua activitat al maig de 2003. Durant aquests 18 anys d'existència han organitzat més de 250 concerts, sempre d'artistes independents, sota els paràmetres artístics del pop-rock, l'electrònica i l'experimentació.

Per primera vegada en la seua història, el cicle ocuparà l'escenari del pati de l'ECO Les Aules, dins la programació especial del DIMCAS 2021.

L'emoció experimental de Sara Fontán i l'energia polirrítmica d'Edi Pou conformen LOS SARA FONTÁN. No graven discos per militància: el seu terreny és el directe, sempre físic, canviant i permeable a l'entorn, fugint de les rutines productives de la indústria.

Un concert de Los Sara Fontán és la banda sonora del que un vulga imaginar-se, atorgant llibertat a l'espectador perquè l'interprete i el senta de manera personal i única.

L'ofici de violinista exigeix tindre molt clara la màxima d' Itzhak Perlman: “Allò que s'aprén lentament, s'oblida lentament”. Potser per això Sara Fontán ha esperat fins ara per a liderar un projecte sota el seu nom, després de 25 anys de conviure amb el violí i explorar les seues possibilitats en tota mena d'estils i formats, de la música clàssica al post-rock, passant per l'electrònica (Árbol), la vídeo dansa (PIÑA), la improvisació lliure (la Orquesta del Caballo Ganador) o el pop (Manos de Topo).

Sara utilitza el violí com a punt de partida per a arribar a qualsevol textura i invocar qualsevol estat d'ànim. Al seu costat, Edi Pou (meitat de ZA!, referents de l'underground europeu) assumeix el repte de convertir la percussió en melodia i tensar la dinàmica d'allò èpic.