Exposició

Lo que no se ve

30 abril 5 juny

Festival Imaginaria. Fotografia a la primavera - Programa paral·lel

Jesús Montañana, autor. Pablo Chacón, coordinador.

Jesús Montañana ha investigat i fotografiat els llocs on s'ha comés un homicidi per violència masclista a Espanya durant un any. I no sols els assassinats oficialment registrats com a violència de gènere sinó aquells en els quals hi ha clars indicis, però es van quedar en investigació. Els feminicidis per prostitució o els crims en què la víctima -dona- no coneixia al seu assassí.

L'objectiu de ‘Lo que no se ve’ és denunciar i conscienciar sobre aquesta situació, situant el focus d'atenció en els llocs buits on es van cometre homicidis per violència masclista a Espanya. Montañana pren l'any 2017 com a exemple de la gran quantitat d'assassinats misògins que es produeixen cada any amb l'objectiu de delimitar en el temps un problema d'origen social que existeix, malgrat tot, des de l'inici de la humanitat i en el qual encara no s'albira la possibilitat d'un final real.

Al llarg de 2018 el projecte ‘Lo que no se ve’ ha obtingut la Beca Olot de fotografia i la DKV Assegurances del Seminari de Fotografia i Periodisme d'Albarrasí. I ha sigut guanyadora del premi Centre Cívic Pati Llimona de Art Photo Barcelona, de  Copias Wall Award de Art Photo Barcelona i obtingut un accèssit de la beca Lens. A més de quedar finalista en els visionats de Art Photo Barcelona, en el Opencall del Festival Internacional de Fotografia Getxophoto, en el concurs internacional Lugano Photo Days i en la XVIII edició del Seminari de Fotografia i Periodisme d'Albarrasí. I ha sigut seleccionada en els Transeurope Portfolio Reviews de PhotoEspaña i en els Itineraris Fotogràfics del Pa-ta-ta Festival de Granada.

Jesús Montañana

Valencia, 1984

Fotoperiodista valencià guanyador de la beca DKV Assegurances del XVIII Seminari de Fotografia i Periodisme d'Albarrasí en 2018.

Veure més