Exposició

Let's Built a Happy Little Cloud

17 desembre 10:00 h 23 gener 21:00 h

Bob Ross, el pintor dels accidents feliços, es va fer popular pel seu programa de televisió The Joy of Painting on ensenyava a pintar una espècie de naturalesa feliç. Després de filmar 403 episodis del programa, es va convertir en tota una fita del seu temps, per la seua relaxant veu i les seues majestuoses pintures. Gema Quiles (Vila-real, 1994) pren la referència del pintor nord-americà en el marc de la tesi doctoral que realitza actualment en la Universitat Politècnica de València per a plantejar una investigació sobre la figura de la multitud dins dels paradigmes de la cultura contemporània, les relacions individuals i col·lectives que s’estableixen o escenaris existencials vinculats a la creació d’espais propis.

Quiles utilitza l’escenificació com un vehicle per a obtindre la representació inèdita d’un espai que genera un discurs propi on convisca el natural dins de l’artificial.

El projecte Let’s build a happy little cloud està concebut com una producció pictòrica amb suport instalatiu que planteja qüestions com la idea d’escenificació, la situació de l’artista com a creador o la precarietat i utopia. Exemplifica la necessitat de generar nous espais així com l’ús de la naturalesa com a mitjà d’una fugida a escenaris propis, contraposant la bellesa a un capitalisme violent que genera precarietat.

Quiles utilitza l’escenificació com un vehicle per a obtindre la representació inèdita d’un espai que genera un discurs propi on convisca el natural dins de l’artificial.

 

Gema Quiles

Vila-real

Gema Quiles Benedito es va graduar en Belles Arts a la Universitat Politècnica de València i va cursar el Màster de Producció Artística en aquesta mateixa universitat, participant en el programa d’intercanvi Erasmus+ en l’ Akademia Sztuk Pieknych de Wroclaw, Polònia.

Veure més