Teatro

En tierras yermas

15 octubre 12:00 h

Marta Roig va formar al 2016, junt amb dos companys, l'Associació Guirigall per a dur a terme projectes teatrals. Va rebre el premi de les Jornades de Teatre d'Ulldecona 2017 amb "Bodas de vino", una adaptació pròpia de "Bodas de sangre" de Federico García Lorca.

Ara decideix emancipar-se amb Fila 13, la seua pròpia productora, per dirigir projectes més íntims i amb un esperit més reivindicatiu del paper de la dona dalt dels escenaris. 

És per aquest motiu que es llança a adaptar una altra obra del gran Lorca, perquè és un dels autors espanyols que més protagonisme atorga al paper de la dona en el teatre. I perquè encara és necessari escoltar les seues paraules. 

“En tierras yermas” és una versió reduïda, íntima i lliure de l'obra de Lorca. Els seus textos i les seues reivindicacions no tenen data de caducitat. Perquè els mateixos conflictes que ja comptava Lorca es continuen repetint, molts anys després. 

Reduïda. Menys personatges que el text original, per poder donar-li una major importància als personatges femenins i contar aquesta vida opressiva senzillament amb tres dones i dos homes. 

Íntima. Amb un nou significat molt més pròxim a la sensibilitat feminista. Aquesta dona tancada en una casa de camp, que lluita per la seua llibertat, i que avui decideix enfrontar-se a tots, inclús al mateix Lorca, per a qüestionar-li el destí que ell mateix li va crear. 

I lliure. Perquè ens ofereix una visió actual de la necessitat de ser mare o la imposició de ser-ho, per la resta d'una societat, que avui dia continua amb uns estàndards imposats de "família bi-parental feliç".