Exposició

El Maestrat Filmat

18 març 7 maig

'El Maestrat Filmat' es una proposta visual que pretén reflexionar sobre l’imaginari d’aquest territori eminentment rural.

Aquesta experiència neix del procés de recuperació de la imatge cinematogràfica a la comarca castellonenca de l’Alt Maestrat de Fermín Sales. Un procés en el qual s’han localitzat i conservat més de 20 col·leccions diferents de cinema que inclouen filmacions en pobles com Albocàsser, Benassal, Catí, o Ares del Maestrat.

Una volta consolidada la recuperació d’aquestes imatges-memòria, el que ens proposa el projecte és la resignificació de les mateixes, amb una clara voluntat de fer servir aquestes filmacions per a pensar el territori on han sigut enregistrades i la societat que retraten.

“Unes imatges i un territori. Els fantasmes del passat s’enfronten amb el present”. 

L'Espai Cultural Obert Les Aules presenta per primera vegada una l'adaptació del gruix del projecte documental en forma de proposta expositiva. 

 

 

Fermín Sales

Albocàsser, 1990

És creador audiovisual especialitzat en cinema documental. El seu treball reflexiona al voltant d’elements com la imatge, la memòria i el territori.

Veure més