Xerrada

'El còmic com entreteniment popular', per Unrated Comics

17 abril 12:00 h

Al llarg dels anys el còmic ha demostrat el seu potencial il·limitat per a crear històries increïbles. El còmic va florir en els períodes de postguerra, enmig d'uns escenaris de manques en què oferir entreteniment assequible. En l'actualitat el còmic continua sent un entreteniment vibrant i imaginatiu. Guionistes i dibuixants construeixen mons de ficció, retraten altres reals i, la majoria de les vegades, les històries que plantegen transcendeixen gràcies a la seua càrrega social.

El còmic continua sent, en ple segle XXI, un entreteniment popular, il·limitat, econòmic i accessible per a tots els públics.

L'autor burgalés Iván Sarnago és l'artífex de Unrated Comics. Després de diversos anys acte publicant les seues tires i còmics en format digital, en 2018 Sarnago va crear el seu propi segell editorial impulsant l'obra d'autors emergents. En 2020 va accedir a la direcció de l'editorial Víctor Alós, iniciant una nova etapa des de Castelló amb l'obertura d'una línia de novel·les que reforçara la de còmics.

Unrated Comics basa la seua línia editorial en la publicació d'històries d'aventures i de gènere, oferint-les en el format del comic book, les populars grapes que formen part de la tradició del còmic a Espanya. Un format que afavoreix la presència d'aquesta editorial en les llibreries tradicionals i especialitzades, i també en les plataformes digitals com l'espanyola Lektu. I finalment, la línia d'actualització de les novel·les pulp de dècades anteriors amb un format i preu assequible.