Exposició

Cos i ficció

9 novembre 6 gener

El potencial ficcional dels cossos, des de l'allunyament de la visió androcèntrica, és l'eix temàtic d'aquesta exposició. Amb punts de partida diversos, però amb materialitats i processos comuns, aquesta exposició ofereix un diàleg entre les obres d'Ariadna Guiteras i Lara Ordóñez on la ficció es converteix en l'estratègia que qüestiona la distància entre el real i el (im)possible.

Cos i ficció ha estat engendrada per Dilalica, una pràctica curatorial col·laborativa que es manifesta en formats expositius, llibres i web. El projecte compta amb espai a Barcelona i sovint col·labora amb altres institucions.

Mentre Ariadna Guiteras explora, d’una banda, el cos en relació amb la gestació i maternitat des d’una visió queer i, per una altra, la construcció de la idea de cos des de la medicina occidental. Lara Ordóñez explora la necessitat d'entendre i desxifrar el propi cos i les seves estructures a partir del tacte i el contacte, i a la vegada teixirà una obra en l'ECO Les Aules, a mesura que avance l'exposició, ho farà ella mateix i també el públic visitant, en un acte de manipulació intencionada de la matèria que es resoldrà en un teixit col·lectiu. 

Entre les peces presentades existeix un diàleg que més que una resposta a la pregunta què és un cos, reflexiona sobre les possibilitats de reptar els límits del ja preestablert, eixampla els espais de definició d’aquests, ja sigui a través de la subversió d'un material o del cos com a entitat construïda socialment.

Ariadna Guiteras

Barcelona, 1986

La pràctica de Guiteras abasta la performance, el text, el dibuix i la instal·lació per a investigar els límits dels cossos humans, i més que humans, i les relacions que els constitueixen.

Veure més

Lara Ordóñez

Castelló de la Plana, 1995

Ordóñez aborda un estudi de la matèria tèxtil que es desenvolupa en propostes on material i procés es converteixen en eixos vertebradors del discurs artístic.

Veure més