Live concert

Fernando Marco Quartet

14 may 23:45 h

Concert de presentació del disc Four on six del guitarrista Fernando Marco, un treball singular que rendeix culte a la dècada daurada del Hard bop. L'acompanya a l'orgue Hammond Gerard Nieto, al saxo el valencià Víctor Jiménez i a la bateria el jove músic castellonenc Yago Sanz.

El hard bop és un estil musical del jazz que va evolucionar des de la meitat de la dècada dels 50 fins a la meitat dels 60 del segle XX. Té el seu origen en una mescla reactualitzada de blues i gospel, sent molt comú el repertori basat en les seues respectives estructures harmòniques. Melòdicament es caracteritza, com a llògica continuació del bebop, per l'ús de les extensions superiors en els acords, l'alteració sistemàtica de les dominants i un ús extensiu de la cinquena disminuïda sobre els acords majors.

Miles Davis va ser un dels primers grans noms associats al hard bop, un estil que Art Barkley va descriure com el moviment de tornada als orígens, i baix el que l'influent guitarrista Wes Montgomery va desenvolupar la seua trajectòria musical.