Live concert

Viu la Clàssica!

19 april 19:00 h 10 may 19:00 h

‘Viu la Clàssica!’ és el títol d'una nova iniciativa del Projecte ReViu Les Aules dins del seu permanent objectiu d'ajudar a difondre l'activitat dels agents culturals de la província de Castelló. En aquesta ocasió s'estableix el vincle amb el Conservatori Superior de Música de Castelló (CSMC) Salvador Seguí, materialitzat en una sèrie de concerts a desenvolupar en cinc jornades entre el 19 d'abril i el 10 de maig en la Capella de l'Espai Cultural Obert- ECO Les Aules, edifici del departament de Cultura de la Diputació de Castelló.

El cicle permetrà assistir de manera gratuïta a concerts amb diversos formats i instrumentació. Des de duos amb combinacions de viololoncel, piano o veu, a quintets amb vents i cordes.Tots ells integrats per l'alumnat del Grau d'Interpretació del Departament de Música de Cambra del Conservatori Superior de Música de Castelló Salvador Seguí, sota la direcció d'Irene Vilaplana, coordinadora de ‘Viu la Clàssica’. Repertoris de molt diferents èpoques, des del segle XVIII a composicions actuals, incloses peces de la castellonenca Matilde Salvador.

Les dates triades per a desenvolupar ‘Viu la Clàssica’ són els dimecres 19 i 26 d'abril, i ja al mes de maig, dimecres 3, dissabte 6 i dimecres 10. Cadascuna de les actuacions serà d'entrada gratuïta a l'edifici de la plaça Les Aules de Castelló, amb inici a les 19:00.

El Conservatori Superior de Música de Castelló va nàixer a l'octubre 1998 fruit de la labor del músic valencià Salvador Seguí Pérez, al capdavant d'un claustre format per tretze professors. Després de la seua defunció, en 2004, es va decidir donar el seu nom a aquest espai clau per a la formació de músics. Amb l'equip dirigit per Vicente Campos des de juliol de 2016, es manté en l'actualitat l'objectiu de continuar el treball encetat per Salvador Seguí, a més d'emprendre nous projectes que ajuden al desenvolupament del centre i servisquen per a oferir un ensenyament de qualitat.

ReViu Les Aules vol ser partícip en eixos plans de desenvolupament del Conservatori, incentivant la formació dels seus estudiants. ‘Viu la Clàssica’ els permetrà actuar davant diferents públics i demostrar que música clàssica i joventut no estan per a res renyits. Al mateix temps, exhibeix el talent d'aquests alumnes que amb totes les seues vides i les seues carreres per davant, ja acumulen anys de treball.

Cada jornada començarà a les 19:00, amb lliure accés. Una bona oportunitat per a acostar-se a la música clàssica i conèixer nous talents castellonencs.

 

CALENDARI ‘VIU LA CLÀSSICA!’

Dimecres 19 d’abril

Elisabet Ortega Pelufo (piano)

Duo Sotto Voce: Andrea Giménez Vila (piano) i Erik Peña Molina (cant)

Duo Piace: Rubén Sáez (piano) i Roser Ramos (violoncel)

Trio Op. 8: Jorge Esteller Giménez (viola), Andrea Giménez Vila (piano) i Sergio Granell Colomer (clarinet)

 

Dimecres 26 d’abril

Ritter Quintet: Andrea Edo, Carlos Masia, Eloy Querol, Juan José Gaspar i Pepe Doménech (quintet de vent)

Gaman Quintet: Mireia Arribas Luna, Andy Edo Través, Óscar Castell de Dios, Damián Ruiz Penarrubia i Leire Pons Villamanán  (quintet de vent)

 

Dimecres 3 de maig

Romantic’s Quintet: Izan Llinares, Óscar Castell, Lucía Alegre, Vera Pellicer i Carlos Catalán  (quintet de vent)

Trío Zatmení: Olga Cristina Moliner Compán (oboe), Luis Colomer Llorens (oboe) i Diego Ignacio Soldi Martín (contrabaix)

 

Dissabte 6 de maig

Motion Quintet: Patricia López Yago (flauta), Carmen Rueda Bolos (oboe), Carla Clemente Sanchis (clarinet), Eva Gavara Silvestre (trompa) i Jordi López Prades (fagot)

Suite: Alejandro Costa (violoncel)

 

Dimecres 10 de maig

Saxers Quartet: Jordi Flich, Joan Huguet, Sergi Campos i Daniel Vilanova (quartet de saxòfons)

Tuba’s Nois: Rafael Ferreros, Mario Sevilla, Benjamín Medrano i David Altaba (quartet de tubes i bombardins)