Introduction

Recital d'antologia poètica

30 june 20:00 h

Manuel Benítez Carrasco (Granada, 1922-1999) és considerat un dels autors més imprescindibles del neopopularisme.
Algunes de les característiques líriques a ressaltar són el seu estil acolorit i càlid i la utilització d'un llenguatge pla, amigable i directe.
Els seus primers passos en el món de les lletres els va donar en la revista de poesia Colección Vientos del Sur. Sent encara molt jove i altament influenciat per les idees religioses de la seua família, pot notar-se una poesia pura i amb uns certs vestigis sacres. Als 21 anys va guanyar el Premio Nacional de Teatro de Escuadra i a partir de llavors la seua fama es va acréixer convertint-se en una figura inqüestionable de la poesia del seu temps. Cal esmentar que durant la seua vida es va sentir molt lligat a les arrels llatinoamericanes, tal és així que va viatjar moltes vegades a aquest continent. El seu amor per aquestes costes es va veure reflectit profundament en la seua poesia, on aquestes ocupen un lloc primordial.

Al llarg de la seua carrera va publicar més de deu poemaris. Després de la seua mort, van ser editats els llibres Obra poética (2000), Sonetos (2010) i l'antologia Los nombres de los árboles. Amb el seu nom, un carrer a Sevilla i una plaça a Granada s'han dedicat en la seua memòria.

Antonio Castellanos del Álamo presenta aquesta jornada al pati d'ECO Les Aules, realitzant una breu introducció per a conéixer a l'autor i la seua obra. A continuació, tindrà lloc el recital amb una selecció dels millors poemes de Manuel Benítez Carrasco, on la veu d'Antonio estarà acompanyada a la guitarra flamenca per Mioara Ahicart i al piano per Laura Roselló.

Sobre la poesia de Manuel Benítez Carrasco, el mateix Castellanos afirma:

"Per a mi va ser un regal que aquest poeta va fer al món. El meu pare me'l va regalar a mi i jo gustosament el vull compartir amb tots vosaltres."