Introduction

Portsxinel·la 2021

2 july 20:00 h

‘La sopa de pedres’ de la Cia. El ball de Sant Vito conta dues històries que parlen, des de l’humor, de la fam i la misèria. Així com de l'enginy que desenvolupa la gent per a sobreviure en temps de penúries i guerres. Durant una guerra un soldat arriba a un poble assolat. Gràcies al seu enginy i als xiquets aconsegueix que aqueix dia tots els habitants mengen un plat de calent. Un curiós conte encadenat sobre què va succeir entre un poll, una puça i tots els que per allí van passar.

Eclíptica d'Art organitza el Festival Internacional de Titelles dels Ports recorre els pobles de Vilafranca, La Mata, Vallibona, Cinctorres, Forcall, Morella, Castellfort, Palanques, Villores, Portell de Morella, Benassal, Sorita, Todolella, Olocau del Rei, Castell de Cabres, Herbers i Castelló de la Plana.

Portsxinel·la és un dels esdeveniments de teatre de titelles de tipus comarcal més important del país, especialitzat en contingut per a públic familiar, infantil i juvenil. Un homenatge al teatre de titelles per a una comarca que lluita contra la despoblació. El certament reuneix companyies internacionals de França, Itàlia, República Txeca, Polònia, Mèxic, Colòmbia i nacionals provinents de Catalunya, Illes Balears, Aragó, Múrcia i Galícia i d’altres valencianes.