Exhibition

MATER

12 may 12 june

MATER és una exposició que uneix obres pertanyents a la sèrie Las Cuatro Estaciones (2013-2014) i algunes fotografies de la sèrie Duelo (2020-2022). També presenta un vídeo loop de l'obra Resurgir (2019). Aquestos treballs són una reflexió sobre les distintes experiències en relació a la maternitat, travessada per la criança en distintes etapes, les cures en dependència i la mort.

Si bé en la història de l'art abunden les representacions de la maternitat, normalment l'experiència ha estat retratada sota la mirada masculina que ha reforçat els estereotips d'una maternitat idealitzada.


MATER és una contestació en primera persona a aquestos estereotips. L'obra presentada ofereix una reflexió de la maternitat en què té cabuda l'amor, la por, la complicitat, el poder, la soledat, la vulnerabilitat i el desafiament d'haver de reconstruir la identitat per a renàixer novament.

 

XX edició Festival Imaginària. Més informació: imaginaria.uji.es

 

Ana Álvarez-Errecalde

Bahía Blanca, Argentina

La seua obra artística exposa temàtiques quotidianes, íntimes i domèstiques, que sorgeixen de les seues vivències personals.

Know more