Fair

II Fira Fer Foc

10 june 12 june

FER FOC  és la fira que organitza la plataforma Fotografia Observatori Cultural (FOC), amb el suport de Diputació de Castelló. La seua segona edició es desenvoluparà els dies 10, 11 i 12 de juny al pati d'ECO Les Aules.

Enguany participaran de manera presencial 35 autors que han sigut seleccionats per 15 directors i directores de festivals de fotografia nacionals i internacionals, entre les 150 propostes de fotògrafs que es van rebre en la convocatòria oberta que es va celebrar entre l’1 d’abril i el 8 de maig. S’ha optat per reduir el nombre d’autors seleccionats perquè els contactes entre fotògrafs i directors puga realitzar-se sense presses i d’una forma més fluida.

Segons el parer dels mateixos directors i directores que han actuat com a jurat en el procés de selecció, els treballs presentats destaquen per la qualitat tècnica i artística i l’originalitat de les temàtiques triades.

 

Xarxa de festivals

FOC, Fotografia Observatori Cultura, va nàixer en 2019 per a crear la primera xarxa de festivals de fotografia d’Espanya. En 2021, i gràcies a la col·laboració de la Diputació de Castelló, la plataforma va fer un pas més en el seu objectiu d’il·luminar un espai per a la promoció dels artistes visuals, amb la posada en marxa de la primera edició de FER FOC, la Fira Professional de Fotografia de Castelló.

Els autors assistents tindran l’oportunitat de mostrar els seus portafolis a una dotzena de directors de festivals d’Espanya i als dos directors de festivals europeus convidats a la trobada: Danai Agnanti, en representació Festival Photometria de Ionanina (Grècia) i Carlos Fontes, codirector d’Encontros dona Imatge (Portugal).

Carta de compromís FOC

Per a assegurar l’èxit de la trobada, l’organització de FER FOC ha elaborat una carta de compromís que els directors dels festivals assistents hauran d’acceptar i signar. En ella s’inclou l’obligatorietat de cada director/a de triar a un/a autor/a per a formar part de la següent edició del seu festival. D’aquesta manera l’organització s’assegura que la promoció dels creadors assistents quede garantida i que els resultats de la fira siguen positius.

Durant la Fira, a més, els autors que ho desitgen podran mostrar els seus projectes en format multimèdia a la sala de la capella de Les Aules de la Diputació, i l’11 de juny, a partir de les 22 hores, està prevista la projecció d’aquests treballs al pati ECO Les Aules del mateix espai, una activitat oberta a tot el públic.

 

PROGRAMA 2022

Divendres 10 juny
19 h. Recepció i trobada d'artistes seleccionats i festivals participants.

Dissabte 11 juny
10 - 14 h / 16:30 - 20 h. Visionat de portafolis.
22 h. Fever Night #FERFOC. Projeccions de treballs dels artistes seleccionats.

Diumenge 12 juny
10 - 14 h. Visionat de portafolis i comiat.


+ informació: www.focfocfoc.es

 

Galeria d'imatges de la primera edició: