Workshop

9a Trobada de Teatre Jove

5 april 12:00 h 8 april 14:00 h

La Trobada de Teatre Jove torna a la presencialitat amb la seua 9a edició. Aquesta celebració de l’educació artística a través del teatre va començar a Alacant del 21 al 24 de març, continuant a València del 28 de març a l’1 d’abril, per concloure a Castelló de la Plana del 5 al 8 d’abril. 


El projecte té com a objectiu permetre la trobada d’alumnes i docents que creen i que munten espectacles als seus centres, que gaudeixen del teatre i es formen mitjançant les arts escèniques en el sentit més ampli (dansa, música, plàstica, teatre, expressió corporal), per exhibir les seues creacions; formar-se en tallers amb professionals de les arts escèniques i la pedagogia; i per conèixer i conviure amb altres persones que viuen el teatre en l’educació secundària, els casals joves o qualsevol associació juvenil.

La 9a Trobada acull un total de 24 representacions, 65 tallers didàctics, 13 dinàmiques grupals i més de 35 professionals de les arts escèniques.

La Trobada de Teatre Jove continua amb la seua necessitat d'oferir experiències teatrals als adolescents i als joves que es consoliden com a font de coneixement i enriquiment personal i que servisquen com a vehicle d'aproximació a les arts escèniques, per tal de consolidar la formació de nous espectadors i, en sentit més ampli, de nous usuaris de la cultura. 

Enguany la Trobada conclou a la ciutat de Castelló, entre el 5 i el 8 d’abril, amb el Teatre Raval com a punt d'encontre i el pati d'ECO Les Aules com a espai col·laborador on s'impartirà un dels tallers programats. Els centres educatius participants són: l’IES Llombai de Borriana, l’IES Violant de Casalduch de Benicàssim i els de la mateixa capital de la Plana: IES Sos Baynat, IES Bovalar i l’Escola Municipal de Teatre de Castelló.

La Trobada de Teatre Jove és una iniciativa de Projecte inestable i l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) coordinada per Maribel Bayona, Marc Escrig, Ernesto Martín i Rafa Palomares.

Tot el projecte és finançat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i el seu Carnet Jove, institució que ha permès des de la cinquena edició fer arribar aquesta iniciativa a les ciutats d’Alacant i Castelló. No obstant això, aquesta edició no seria possible sense la col·laboració d’altres entitats com el Màster en Teatre Aplicat (UV), Teatre de Caixó, Proyectos Teentheatre, el CEFIRE Artísticoexpressiu, AVEC Teatre, Centro Cultural Las Cigarreras, CCOO de Comarques del Nord, Federació d’Ensenyament de CCOO del PV, Ajuntament de Castelló, Diputació de Castelló i Espai Cultural Obert Les Aules.